Výrobník sushi SUSHEZI
Připravte si profesionální sushi doma!
Cena:
630 Kč
bez DPH:
521 Kč
Dostupnost:
Skladem (2 ks)
Výrobník sushi SUSHEZI
Snadný způsob, jak připravit profesionální sushi doma. Sushezi vytváří dokonale tvarované sushi rychle a spolehlivě bez tápání a bez pokusů a omylů. Sushezi z vás udělá sushi experta.
Detailní popis produktu
Snadný způsob, jak připravit profesionální sushi doma. Sushezi vytváří dokonale tvarované sushi rychle a spolehlivě bez tápání a bez pokusů a omylů. Sushezi z vás udělá sushi experta.
Návod na přípravu sushi (Maki)
- Otevřete SUSHEZI a vnitřek lehce potřete olejem. Namočte si ruce do vody,usnadní vám to práci s rýží. Ujistěte se, že píst sedí v závitu.
- Postupně naplňte obě poloviny SUSHEZI rýží na sushi (půl šálku do každé poloviny SUSHEZI).
- Vytáhněte píst a přiložte ho na střed první poloviny SUSHEZI. Tlakem na píst vytvořte drážku. Přesvědčte se, že konec pístu je na poslední pozici za závitem. To samé proveďte na druhé polovině SUSHEZI. Tím vytvoříte rovnou a úhlednou drážku pro náplň.
- Do vytvořené drážky naskládejte náplň. Píst vložte do závitu. Píst musí být v konečné pozici závitu. Opatrně přivřete obě poloviny k sobě. Začínejte zavírat v úhlu 45°. Zaklapněte obě západky.
- Nasuňte závěr a otočením jej uzamkněte. Ujistěte se, že závěr zapadl do drážek. Značky ukazují, kde závěr nasadit. Uchopte SUSHEZI jednou rukou a druhou zašroubujete píst po značku na pístu (asi 5 otočení). Tím stlačíte směs do správné konzistence. Na konci pro-veďte stlačení pístu a jeho potažení zpět pro ujištění, že se píst již nenachází v závitu.
- Otočením odemkněte závěr a vyjměte ho. Na stůl rozložte řasu nori. List řasy položte lesklou stranou (lícem) dolů. Tlakem na píst vytlačte rolku kolmo k ryskám na řase.
- Navlhčete okraj řasy vzdálenější od rolky vodou a rolku zarolujte do řasy
- Sushi můžete okamžitě krájet. Druhou možností je nechat sushi navlhnout asi 10 minut a poté ostrým a mokrým nožem nakrájet. Po každém řezu je dobré nůž otřít.